24 Octombrie 2023Sursa: IPJ TR

Accident DE 70 - Drăgănești-Vlașca

La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 5.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident de circulație pe DE 70, în localitatea Drăgănești-Vlașca.

În împrejurări și din cauze ce urmează a fi stabilite din cercetări, în timp ce un bărbat de 47 de ani, din comuna Măgura, județul Teleorman, conducea un microbuz în localitatea Drăgănești-Vlașca, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers către stânga, moment în care ar fi acroșat un autoturism condus de către un bărbat de 55 de ani, din orașul Zimnicea. După impact, autoturismul ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat într-un copac de pe marginea DE 70.

În urma accidentului a rezultat decesul celui de al doilea conducător auto, în vârstă de 55 ani, și rănirea a patru pasageri din același autoturism, cei din urmă necesitând îngrijiri medicale.

Nu au fost înregistrate victime printre pasagerii microbuzului, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că șoferul nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii evenimentului rutier.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, în vederea stabilirii situației de fapt.