13 Iulie 2023Sursa: IPJ TR

BULETIN DE PRESĂ

Polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat  în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29 955 de lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni – 26 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 Exemplificăm:

La data de 12 iulie a.c., ora 17.04, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat  de 35 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Peretu, județul Teleorman, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  "conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive", urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 13 iulie a.c., ora 02.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au depistat un bărbat  de 41 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism  pe DJ 503, în comuna Botoroaga, județul Teleorman, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat", urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.