20 Noiembrie 2023Sursa: IPJ TR

Buletin informativ

Astfel, în perioada 17 – 19 noiembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 190 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 183 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 370 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 170.000 de lei, au reținut 24 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane și rănirea ușoară a altor două.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

Aceste recomandări sunt importante pentru toți participanții la trafic (pietoni, conducători auto – moto, bicicliști), deoarece siguranța personală este o problemă care trebuie să preocupe pe fiecare!

De la începutul anului și până la 15.11.2023, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 81 de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, cercetările fiind continuate în cadrul dosarelor penale întocmite pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentelor.

Vă reamintim că pietonii sunt obligați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers. În situația în care și acostamentul lipsește, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din stânga a părții carosabile, în direcția lor de mers.

Exemple:

  •  

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Ilfov, depistat la data de 18.11.2023, în timp ce conducea un autoturism pe strada București din municipiul Alexandria, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

  •  

STOP VIOLENȚEI ÎN FAMILIE!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Nanov au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat care și-ar fi agresat fizic fosta soție.

Activitatea infracțională reținută în sarcina bărbatului constă în aceea că, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16:30, bărbatul în vârstă de 43 de ani, domiciliat în comuna Mavrodin, și-ar fi agresat fizic fosta soție.

Procedând la completarea formularului de evaluare a riscului, polițiștii au dispus emiterea unui ordin de protecție provizoriu, stabilind unele restricții în ceea ce îl privește pe bărbat.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.