07 Decembrie 2023Sursa: IPJ TR

Recomandări prevenire furturi animale/păsări/bunuri

Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale/păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele. NU UITAŢI: câinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde sunt adăpostite animalele.

Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vânzării.

Atelajele înhămate, lăsate nesupravegheate pe stradă, constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru hoţi. Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi şi dumneavoastră la fel, când aceştia sunt plecaţi.

SOLICITAŢI ŞI, TOTODATĂ, ACORDAŢI SPRIJIN POLIŢIEI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DE ANIMALE/PĂSĂRI ŞI A ALTOR BUNURI DIN GOSPODĂRIA DUMNEAVOASTRĂ!

În ceea ce privește furturile de animale, în primele zece luni ale acestui an, la nivelul județului Teleorman s-a înregistrat o scădere cu 30,61 % a infracțiunilor sesizate, numărul acestora fiind de 34, față de 49 fapte înregistrate în perioada similară a anului trecut.