30 Ianuarie 2024Sursa: IPJ TR

Siguranța rutieră, imperativ al poliției teleormănene

În anul 2023, la nivelul județului Teleorman, polițiștii au constatat nu mai puțin de 291 de infracțiuni de conducere fără permis și 243 de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Exemplificăm:

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, în cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Peretu, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au oprit pentru control în trafic un autoturism condus pe DC 9, pe raza comunei Viișoara, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Viișoara. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă, în ambele cauze, sub supravegherea unităților de parchet competente.

 

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.