16 Ianuarie 2018Sursa: ipj tr

Buletin informativ 16 ianuarie 2018

~~Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acționat în ultimele 24 de ore pe linia prevenirii si combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 4480 lei.
Deasemenea, a fost reținut și un permis de conducere.


La data de 15.01.2018, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 64 ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării cu toate că se afla sub influența  băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul atilotest indicând o valoare de 0,61 MG/L alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducere sub influența alcoolului,, , urmând a se propune soluție prin Parchet.


La data de 15.01.2018, polițiștii din cadrul Secției 1 Alexandria au fost  sesizați prin S.N.U.A.U.112 de către un bărbat în vârstă de 69 ani din  com. Brînceni, Jud.Teleorman  cu privire la faptul că  i-a fost sustras din curtea locuinței un moped.
La fața locului s-a deplasat polițiștii care au constatat că cele sesizate se confirmă, persoane necunoscute i-au sustras părții vătămate un moped care era parcat în curtea locuinței  sale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat,, , urmând a se propune soluție prin Parchet.
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificati autorii  acestui furt în persoana a doi tineri, ambii din com Brânceni, jud Teleorman.
Prejudiciul creat a fost recuperat, fiind restituit părții vătămate.
 

La data de 15/16.01.2018, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Alexandria, aflându-se în timpul serviciului de intervenție și patrulare au depistat


un bărbat în vârstă de 45 ani din mun.Alexandria, jud.Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DN 51, pe raza com.Țigănești, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a derapat într-un șanț, provocând autoturismului avarii.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, acesta a fost invitat să sufle în aparatul etilotest însă a refuzat testarea, fiind condus la spital  unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

             

La data de 15.01.2018, polițiștii din Zimnicea au  fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localității a avut loc un accident rutier cu victimă.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat următoarele:
În timp ce un bărbat în vârstă de 37 ani din orașul Zimnicea, județul Teleorman conducea un autoturism pe str.Zorilor din orașul Zimnicea, a acroșat un pieton, un bărbat în vârstă de 45 ani din Zimnicea care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost  transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.                   
Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecatoria Zimnicea.


 
La data de 15.01.2018, polițiștii Secției 13 Smârdioasa au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier cu victimepe raza localității.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat următoarele:


În timp ce un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Bujoru, județul Teleorman conducea un autoturism pe DJ 506, în direcția de mers com.Bujoru – com.Conțești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a derapat și a părăsit partea carosabilă, acroșând un stâlp de susținere rețea electrică.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unei femei în vârstă de 25 de ani din com.Bujoru, jud Teleorman, pasageră în autoturism, aceasta fiind transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.