18 Septembrie 2017Sursa: ipj tr

Buletin informativ 18 Septembrie 2017

~~Polițiștii din Videle au continuat cercetările privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, fapte comise în cursul lunilor iulie-septembrie privind furtul a 1650 lei din locuința unui bărbat din com. Mereni, jud. Teleorman, furtul a 10000 lei  din locuințele a două femei în vârstă de 87 și 78 de ani, ambele din com. Moșteni jud. Teleorman și au identificat autoturismul suspectat a fi folosit în săvârșirea acestor gen de infractiuni, iar în urma unei acțiuni desfășurate a fost depistat autoturismul în cauză pe raza comunei Rotunda, sat Rotunda, strada Noua, jud. OLT care se afla staționat pe partea dreaptă a drumului, lângă acesta aflându-se o persoană de sex masculin si mai multe de sex feminin  unele dintre ele intrând și ieșind din curtea unui  imobil.
După plecarea autoturismului, s-a procedat la imobilizarea autoturismului în cauză, iar în interiorul acestuia au fost identificate 5 persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 17 și 59 de ani, o minoră în vârstă de 7 luni și conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 59 de ani, toți din mun. Craiova, jud. Dolj..
Asupra persoanelor mai sus mentionate au fost găsite diferite sume de bani si obiete destinate spargerilor din locuințe iar ulterior a fost identificat proprietarul locuinței în fața căruia mașina fusese staționată care a reclamat faptul că persoanele respective intraseră în curtea locuinței  sub pretextul de a cumpăra țuică dar îi sustrăseseră dintr-un portofel suma de 350 lei. Persoana vătămată a recunoscut fără ezitare persoanele ca fiind cele din autotuirsm.

 

Toate persoanele au fost conduse la  sediul Poliției oraș Videle pentru cercetări iar organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele șase persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat”, fapte prevăzute și pedepsite de art.228 alin.1, si art.229,  si alin 2  lit.b C.pen.cu aplic art.77 lit.a  si d C.pen.
Față de cei șase suspecți, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 18.09.2017 să fie prezentați Parchetului și Judecătoriei Videle cu propunerea de arestare preventivă.   
    


Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Gălăteni au continuat cercetările cu privire la  săvârșirea infracțiunilor de distrugere și furt calificat, și anume faptul că în noaptea de 16/17.09.2017 persoane necunoscute, prin scoaterea belciugelor de la ușa de acces ce era asigurată cu un lacăt, au pătruns într-o magazie alăturată Școlii Gimnaziale Tătărăștii de Jos de unde au sustras mai multe bunuri (motocoasa, bormașina electrică , obiecte și materiale de construcții), după care au incendiat restul de bunuri ce au rămas în interior și anume o masă din lemn, materiale didactice precum și câteva țevi din pvc, fiind identificat autorul unui bărbat în vârstă de 47 de ani din Com. Tătărăștii de Jos, jud. Teleorman.
 Bunurile sustrase  au fost recuperate în totalitate si predate Școlii Gimnaziale Tătărăștii de Jos.
Față de suspect  a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, începand cu data de 17.09.2017, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare  Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman, urmând să fie prezentat instanței pentru a dispune în cauză.
Cercetările în cauză continuă, urmând ca la definitivarea acestora să se propună soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle.

               
În ziua de 15 septembrie, polițiștii  din cadrul postului de poliție Ciolănesti, judetul Teleorman, au fost sesizați telefonic de către un bărbat în vârstă de 51 ani din aceeași localitate cu privire la faptul că în noaptea de 14/15.09.2017, în intervalul orar orelor 23:30-00,30  două persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa din comuna Ciolănești, judetul Teleorman și l-au lovit cu un obiect peste corp, iar după plecarea acestora a observant că din locuință i-au fost sutrase două telefoane mobile.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 5 poliție Rurală care a efectuat verificări, investigații si cercetări, fiind identificați autorii în persoana unui bărbat în vârstă de 21 ani  și a unui minor în vârstă de 16 ani, ambii din comuna Ciolănești, judetul Teleorman.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, cele două persoane fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Teleorman. Față de bărbatul în vârstă de 21 de ani s-a dispus  arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. 


Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 127 de sancțiuni contravenționale în valoare de 56015 lei.
Desemenea, au fost reținute 11 permise de conducere.
 

În ziua de 15 septembrie 2017, polițiștii din Roșiorii de Vede au fost sesizați prin apel 112 cu  privire la faptul că pe raza com. Balaci, jud.Teleorman, în afara localității s-a produs un accident rutier soldat cu un rănit în următoarele împrejurări:
În timp ce un bărbat în vârstă de 28 ani din com.Miroși, jud.Argeș conducea un autoturism pe DN65A, în afara comunei Balaci, din direcția Balaci – Pitești, a pătruns pe celălalt sens de mers, unde a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de către o femeie în vârstă de 37 ani din com.Dobrotești,jud.Teleorman.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto  care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicați în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare din culpă în care se va propune soluție prin Parchet.


În ziua de 15.09.2017, polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DJ 546, pe raza com. Uda Clocociov, jud. Teleorman s-a produs un accident rutier cu victime.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele,  constatând următoarele :
În data de 15.09.2017, în timp ce un bărbat în vârstă de 59 de ani din com. Saelele, jud. Teleorman conducea un vehicul cu tracțiune animală pe str. Rusca


Mare din com. Uda Clocociov, strada fiind în pantă, la intersecție cu DJ 546, nu a mai putut stăpânii calul, vehiculul răsturnându-se pe spațiul verde de pe partea dreaptă a DJ 546, sens de mers com. Beciu – com. Saelele.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei care se afla în căruță aceasta fiind transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.
 

În ziua de 15.09.2017, polițiștii din Zimnicea  au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier cu victime pe raza comunei Cervenia.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Zimnicea care au constatat următoarele:
În data 15.09.2017,în timp ce un bărbat în vârată de 29 ani din com.Smârdioasa, județul Teleorman conducea un autoturism pe raza comunei Cervenia, sens descendent, la km 15+600 m pe fondul consumului de alcool a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se afla staționat pe partea stânga, sens ascendent, parțial ieșit de pe carosabil.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a ocupantului de pe scaunul dreapta față, aceștia fiind transportați cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului  a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool, refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă  și refuz prelevare mostre biologice de sânge, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.
      


În noaptea  de 15/16.09.2017,  polițiștii din Videle au organizat și executat o acțiune pe raza de competență, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, fiind depistat în trafic un bărbat în vârstă 37 de ani din orașul Videle  în timp ce conducea  pe raza orașului Videle, pe str. Șoseaua Giurgiului un autoturism cu toate că nu poseda permis de conducere și a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,Conducere fără permis și Refuz de recoltare probe biologice de sânge,, , urmând a se propune soluție prin Parchet.


În ziua de 17.09.2017, polițiștii din Roșiorii de Vede în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Republicii din localitate au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 28 ani din mun. Roșiorii de Vede cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o alcoolemie de 0, 68/mg/l aer expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul existenței infracţiunii de,, conducere pe drumurile publice a unui auto sub influența băuturilor alcoolice”, urmând a se propune soluție prin Parchet. 

 

În ziua de 16.09.2017, polițiștii din Videle au organizat şi executat o acţiune în zona de competență, depistând un bărbat în vârstă de 54 de ani din com. Botoroaga, jud. Teleorman, în timp ce conducea pe str. Primăverii din Videle un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, s-a stabilit că respectivul conducător auto avea permisul de conducere anulat.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta figurează cu permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de „conducere cu alcool”  și  ”conducere cu permisul anulat’, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

În ziua de 17.09.2017, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vitănești au fost sesizati prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza satului Orbeasca de Jos un autoturism a ieșit de pe partea carosabila.
Ajunși la fața loului, polițiștii au stabilit următoarele:
 În timp ce un bărbat în vârstă de 27 de ani  din com.Orbeasca conducea un autoturism pe raza satului Orbesca de Jos, a pierdut controlul acestuia, ieșind de pe partea carosabilă și acroșând un tub din beton, provocând avarierea autoturismului, fără însa a se înregistra victime omenești.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de  0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital  unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,, urmând a se propune soluție prin parchet.


În ziua de 17.09.2017,  polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe raza com. Plopii Slăviteşti, sat. Brîncoveanca. 
La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele care a efectuat cercetări, stabilind următoarele:
În data de 17.09.2017, în timp ce un bărbat în vârstă de 28 de ani din com. Plopii Slăvitești  conducea un autoturism, pe drumul care duce către Mănăstirea Plăviceni, ajungând la intersecție cu DJ 564, la indicatorul “OPRIRE”, a virat dreapta pe DJ 564, moment în care din direcția mun. Turnu Măgurele – com. Beciu, pe DJ 564 circula un bărbat în calitate de biciclist care a virat neregulamentar la stânga pentru a intra pe drumul spre Mănăstirea  Plăviceni, fiind lovit cu partea lateral stânga de autoturism.
În urma accidentului rutier, biciclistul a căzut pe carosabil, suferind vătămari corporale ușoare, refuzând să fie transportat la spital însă ajuns acasă s-a simțit rău și a solicitat o ambulanță.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiuniilor de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.