19 Septembrie 2017Sursa: ipj tr

Buletin informativ 19 septembrie 2017

~~În ziua de 17.09.2017, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vitănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat din com.Bujoreni, sat Prunaru cu privire la faptul că în noaptea de 17.09.2017, persoane necunoscute i-au sustras  1800 euro din locuinta sa.
     La fata locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vitănești care au stabilit următoarele:
    Persoana vătămată a declarat că persoane necunoscute au pătruns într-o cameră a locuinței sale iar dintr-un portofel care era într-o geantă pusă pe pervazul unui geam i-au sustras 1800 de euro, iar dimineața geanta a fost găsită pe podea iar în portofel mai erau doar 2 bancnote a câte 100 euro.
Polițiștii au continuat cercetările iar în urma verificărilor și investigațiilor efectuate a fost identificat autorul furtului în persoana unui bărbat în vârstă de 25 de ani din comuna Bujoreni, jud.Teleorman. Acesta a fost identificat pe raza orașului Mihăilești, având asupra sa doar suma de 300 euro, iar  suma de 1150 euro a fost ridicată de la domiciliul său, din com Bujoreni.
Prejudiciul a fost recuperat în parte, respectiv 1450 euro și predat persoanei vătămate. Față de bărbatul în vârstă de 25 a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Teleorman, urmând ca în ziua de 19.09.2017 să fie prezentat Judecătoriei Alexandria cu propunere de arestare preventivă.


În ziua de 18.09.2017, polițiștii din municipiul Alexandria au fost sesizați de către doi minori  în vârstă de 15, respectiv 16 ani, ambii din comuna Frumoasa, județul Teleorman care reclamau faptul că în timp ce se aflau în parcul de la Catedrala din municipiul Alexandria au fost  abordaţi  de trei tineri care le-au cerut să le dea banii pe care îi aveau asupra lor, iar acestora fiindu-le teamă le-au dat 10 şi respectiv 50 lei.
Autorii au fost identificați ca fiind trei tineri, un bărbat în vârstă de 21 de ani și un altul în vârstă de 18 ani, ambii din comuna Vitănești iar al treilea în vârstă de 17 ani din com. Orbeasca, iar față de aceștia s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie” . Față de doi dintre suspecți s-a


luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în C.R.A.P. din cadrul IPJ TELEORMAN, urmând ca în data de 19.09.2017 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria cu propunere de arestare preventivă.


În ziua de 18.09.2017, polițiștii din Roșiorii de Vede au fost sesizați prin redirecționarea unui apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str.Dunării din mun.Roșiorii de Vede s-a produs un accident rutier.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă a Poliției Mun.Roșiorii de Vede care a constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 77 ani din mun.Roșiorii de Vede conducea un autoturism  pe str.Dunării din localitate  nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, acroșând o minoră în vârstă de 9 ani din aceeași localitate, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind găsit la domiciliu.
Minora a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a se propune soluție prin Parchet.


În ziua 18.09.2017, polițiștii din Roșiorii de Vede au fost sesizați prin redirecționarea unui apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza com.Olteni s-a produs un accident rutier.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă a Poliției Mun.Roșiorii de Vede care a constatat următoarele:
În timp ce un bărbat în vârstă de 28 de ani conducea un autoturism pe DJ504 pe raza com. Olteni, a acrosat un biciclist în vârstă de 67 ani din com.Olteni, jud.Teleorman care a schimbat direcția de mers la stânga fără să se asigure. Biciclistul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate alcoolscop, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,vătămare corporal din culpă,, , urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

În noaptea de 18/19.09.2017, polițiștii din municipiul Turnu Măgurele au depistat o femeie în vârstă de 32 ani din localitate  în timp ce conducea un autoturism pe strada Șos. Alexandriei din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, cu toate că se afla sub influența alcoolului, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ’’conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.


În ziua de 18.09.2017, polițiștii din Zimnicea au fost sesizați  cu privire la producerea unui accident rutier cu victime în comuna Smârdioasa.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat următoarele: În data 18.09.2017, în timp ce un bărbat în vârstă de 22 de ani din  com.Racasdia, județul Caraș-Severin conducea un autoturism pe DN51, pe raza com.Smârdioasa, având alte preocupări în timpul mersului a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în partea dreaptă a drumului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost  transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție  prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

 

În ziua de 18.09.2017, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman  au depistat  un bărbat în vârstă de 44 ani din com.Nanov, jud. Teleorman în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 70, pe raza loc. Prunaru cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării alcoolscop fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ’’conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.