21 Septembrie 2017Sursa: ipj tr

Buletin informativ 21 septembrie 2017

~~Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat în ultimele 48 de ore pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare  de 22065 lei.
Deasemenea, au fost reținute și 5 permise de conducere.


Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Teleorman au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemons pe raza localităților Buzescu, Mavrodin și Călinești, fiind depistat pe DJ 703, între localitățile Buzescu și Mavrodin un bărbat din com. Plosca, Jud. Teleorman care transporta cu o autoutilitară lemn de foc din specia fag, fără a avea aviz de însoțire.
Față de conducătorul auto a fost luată măsura sancționăriii contravenționale pentru încălcarea prevederile art. 19 alin.1 lit. b din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 1 mc lemn de foc gin specia fag.


În ziua de 20.09.2017, polițiștii din Videle  au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani din com. Tătărăștii de Jos, jud. Teleorman, în timp ce conducea pe str. Vochești din Tătărăștii de Jos deși plăcuțele de înmatriculare aveau valabilitatea expirată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând a se propune soluție prin Parchet.
Aceeași polițiștii au depistat un alt conducătoru auto în vârstă de 39 de ani din com. Scurtu-Mare, sat Drăcești, jud. Teleorman, în timp ce conducea pe DJ 504 pe raza comunei Scurtu-Mare un moped, fără a fi înregistrat în circulația pe drumurile publice și fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînregistrat” și „conducere fără permis”, urmând a se propune soluție prin Parchet.


În ziua de 19.09.2017, polițiștii   din Videle au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că  pe raza satului Blejești s-a produs un accident rutier.
În baza celor sesizate la fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat următoarele:             
În ziua de 19.09.2017, în timp ce un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Poeni, jud. Teleorman conducea un autoturism pe DJ 503, în localitatea Blejești, din direcția Videle-Poeni, a lovit frontal un  minor în vârstă de 12 ani din sat Blejești, com Blejesti, jud. Teleorman care a sărit în fața autoturismului, fiind alergat de un câine.

 

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a minorului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.   
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii „vătămare corporală din culpă” , urmând a se propune soluție prin Parchet


În data de 20.09.2017, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat în trafic pe Șoseaua de Centură din mun. Alexandria un bărbat în vârstă de 33 ani din com. Salcia, sat Salcia, jud. Teleorman, iar cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.
Aceeași polițiști au depistat în trafic pe D.J. 506, un alt conducător auto în vârstă de 29 ani din satul Teleormanu, com. Mârzănești, jud. Teleorman care conducea o autoutilitară având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”  , urmând  a se propune soluție prin parchet.

 

În ziua de 20.09.2017, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crângu au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Salcia, satul Tudor Vladimirescu, judetul Teleorman care în timp ce se deplasa spre locuința sa a pierdut controlul autoturismului, rămânând suspendat pe două maluri de pământ.
În urma verificărilor s-a stabilit că respectivul conducător auto nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Deasemenea, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’   și ,,conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.