ATENŢIE LA

INFRACTORII CARE VĂ DAU BANI!

 

În luna ianuarie 2019 poliţiştii teleormăneni au fost sesizaţi de mai mulţi cetăţeni care au fost înşelaţi de persoane necunoscute fiind deposedaţi de sume mari de bani:

 

VREAU SĂ DAU DE POMANĂ!”

 

       Două persoane necunoscute, de sex feminin, sub pretextul ca dau de pomană pentru tatăl lor decedat, au patruns în locuinţa victimei  şi i-au înmânat, mai multe fructe şi o bancnotă de 500 de lei, spunându-i sa oprească 200 de lei şi sa le restituie 300 de lei. Victima a mers în camera unde ţinea economiile pentru a le da restul. Prin distragerea atenţiei infractorii au sustras victimei portofelul în care îşi tinea economiile cauzându-i un prejudiciu de 10.000 lei.

 

! Nu primiţi în locuinţă persoane străine indiferent de motivul invocat de acestea. Evitaţi să păstraţi în locuinţă sume mari de bani sau bunuri de valoare;

 

“VECINE, SCHIMBĂ-MI ŞI MIE NIŞTE BANI!”

 

        Mai mulţi cetăţeni din mediul rural, în timp ce se aflau în municipiul Roşiorii de Vede au fost abordaţi pe diferite străzi de către un bărbat necunoscut care, sub pretextul ca îi cunoaşte deoarece sunt consăteni,   i-a convins să-i “schimbe” o sumă de bani (500 - 700 lei) pretextând că are doar bancnote de valoare mare (500 sau 200 lei). Victimele i-au înmânat escrocului sumele de bani solicitate, moment în care, prin distragerea atenţiei acesta a plecat fără a le da nici un ban în schimb.

 

! NU DAŢI CURS UNEI CERERI DE ACEST TIP ŞI NU „SCHIMBAŢI” BANI NECUNOSCUŢILOR DEOARECE EXISTĂ RISCUL MAJOR SĂ FIŢI VICTIMA UNEI ÎNŞELĂCIUNI!

Cum trebuie să procedaţi:

  • Sunaţi imediat la Poliţie dacă aţi fost abordaţi în acest fel, chiar dacă nu aţi dat banii;
  • Dacă aţi fost victima unei astfel de fapte apelaţi imediat 112;
  • Spuneţi si prietenilor şi cunoştintelor dvs. despre aceste moduri de operare si sfătuiti-i să fie precauţi.

 

Alăturaţi-vă POLIŢIEI în lupta împotriva infractorilor!

                                                                        

                                                                                  Apel unic de urgenţă

                                                                                      112

MEREU LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ

Galerie foto